Volleyballer Klok weg bij landskampioen Nesselande

Rotterdam. Volleybal-international Marko Klok neemt afscheid van Nesselande. Dat heeft de landskampioen gisteren bekendgemaakt. De 38-jarige aanvoerder kon een contract tekenen voor een jaar, maar besloot daar niet op in te gaan. Marko Klok speelde vier jaar voor Nesselande waarin hij drie landstitels behaalde. De passer/loper had gehoopt op een meerjarige aanbieding. ”Ik denk zelf dat ik nog wel twee jaar doorkan, maar in het verleden is ook wel eens gesproken over een andere functie binnen de club. Bij Nesselande hebben ze nu puur zakelijk een afweging gemaakt. Op die basis maak ik nu ook een keuze.” Klok schermt met aanbiedingen uit binnen- en buitenland. Bondscoach Peter Blangé heeft al aangegeven dat Kloks vertrek bij Nesselande geen consequenties heeft voor zijn selectie voor Oranje.