Vervelende beesten leveren geld op

Vervelende beesten leveren geld op Pemproke Park, 23 mei. Alligators die overlast bezorgen in het noorden van de Amerikaanse staat Florida, worden verwerkt tot vlees voor op de barbecue en tassen en riemen. In Florida leven één tot twee miljoen alligators. Normaal gesproken leven de beesten in onbewoonde delen van de staat. Volgens experts zullen de alligators de mens steeds meer dwarszitten, omdat die steeds grotere delen van onbewoond land bebouwt. Het bedrijf All American Gator in Pembroke Park betaalt jagers tussen de dertig en zestig euro per meter alligator, een soortgenoot van de krokodil. Foto’s AFP TO GO WITH AFP STORY- US-ALLIGATOR-FLORIDA A nuisance alligator is readied for processing 22 May 2006, at All American Gator in Pembroke Park, Florida, north of Miami. The business pays between USD 14.00 - 24.00 per foot for nuisance alligators brought in by trappers. All American Gator Products, for its part, recommends stir-frying the reptiles with soy sauce and ginger, frying them with eggs and buttermilk, or slapping them on the barbecue with herbs and spices. Florida has between one and two million wild alligators, a close relative of the crocodile. Most of them live in uninhabited marshlands, but experts say they are increasingly competing for space with humans, as the southeastern US state's cities grow ever larger. AFP PHOTO/ Robert SULLIVAN AFP