Van Gogh

Van Gogh. Vincent van Gogh en zijn kunstwerken zijn wereldberoemd. Maar wie was Van Gogh eigenlijk en hoe is hij zo beroemd geworden? De nieuwe website van het Van Gogh Museum in Amsterdam biedt een schat aan informatie over een van Nederlands beroemdste schilders en zijn werk. Beschrijvingen van Van Goghs levensloop zijn geïllustreerd met schilderijen en tekeningen. Door middel van de zoom tool (linkermuisknop) is een groot aantal werken van Van Gogh tot op de penseelstreek te bekijken. In totaal is Van Gogh slechts tien jaar als schilder actief geweest. De site bevat verder een selectie van de ruim achthonderd brieven die de schilder schreef aan vrienden als Emile Bernard en Paul Gauguin, en aan zijn broer Theo.

Vincent van Gogh Zelfportret uit 1887-1888

Zoom in op penseelstreken via: www.vangoghmuseum.nl