Televisie Voorkeur

Hoge Bomen in de Misdaad gaat over Al Capone, in de jaren twintig en dertig de grootste maffiabaas in Chicago. Hij kocht agenten, journalisten en overheidsdienaren om. Ned. 1, 21.55-22.35u. Alphonse, dit Al Capone (1899-1947), gangster américain. RV-359431 ROGER_VIOLLET

ACTUALITEITEN

Netwerk. Naar aanleiding van een nieuwe biografie van Abraham Kuyper een portret van de invloedrijke theoloog en politicus. Gesprek met biograaf Jeroen Koch over de rol van religie in de politiek. Ned. 1, 20.30-21.05u.

Nova/Den Haag vandaag. Aandacht voor de kandidatuur van Lousewies van der Laan voor het D66-lijsttrekkerschap en voor de demonstratie in Den Haag van Noord-Nederlanders. Ned. 3, 22.20-23.00u.

DOCUMENTAIRE

Het uur van de wolf: Stiene - Schilderes op Staphorst. Kunstschilderes Stien Eelsingh (1903-1964) leefde in het Overijsselse dorp Staphorst, een streng christelijke boerengemeenschap. Veel kunstenaars en kunstliefhebbers vonden hun weg naar haar witte boerderij, waar zij haar eigen bohémienne-leven leidde. Voor de soirees en tentoonstellingen van Eelsingh bestond tot ver buiten het dorp belangstelling. De inwoners en het boerenleven van Staphorst vormden een bron van inspiratie voor haar werk. Een documentaire over twee contrasterende culturen. Ned. 3, 20.15-21.10u.

No time for tea at Raj TV. Raja Khan probeert een Engelstalig Aziatisch tv-station te beginnen in Birmingham. Raj TV moet binnen drie maanden in de lucht. Gezien Raja’s merkwaardige stijl van leidinggeven een lastige opgave. BBC2, 20.00-21.00u.

The mafia: The godfather. Over het verschil tussen de maffia in de VS en Sicilië. In de VS wankelt de maffia, aan de overkant van de oceaan groeit de organisatie. National Geographic, 22.00-23.00u.

INFORMATIEF

Wie niet waagt, die niet wint. Twee vrouwen die elkaar nog maar net kennen besluiten een exclusieve schoonheidssalon in Bath te beginnen. Colette is een voormalig zakenvrouw en alleenstaande moeder. Betsi is een ex-zangeres, moeder van drie kinderen en echtgenote van een welgestelde man. Ze steken veel geld in een pand en dromen van een salon voor luxueuze producten en exclusieve behandelingen. Maar hun ambities lopen stuk op de harde realiteit. Ned. 3, 19.45-20.15u.

Hoge bomen. Aan de hand van zakenman en kunstverzamelaarFernand Huts en zijn vrouw Karine dringen we door in het hart van de haven van Antwerpen. Een succesvol renaissancekoppel in het hedendaagse Antwerpen. Canvas, 20.50-21.45u.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Met een verborgen camera toont de misdaadverslaggever aan hoe gemakkelijk het is om in de tbs-kliniek ‘De Corridor’ in het plaatsje Zeeland in Brabant wapens, drugs en explosieven binnen te smokkelen. In deze kliniek zitten patiënten die volgens deskundigen een blijvend gevaar voor de maatschappij vormen. SBS6, 20.30-21.50u.

Undercover in Nederland: Sekstoerist. Alberto Stegeman reisde undercover met sekstoeristen mee naar Thailand en legde vast welke dubieuze rol Nederlanders spelen bij het in stand houden van de seksuele uitbuiting van kinderen. De reporter doet zich bij een Nederlandse reisorganisatie voor als sekstoerist die geïnteresseerd is in kinderen. De reisorganisatie blijkt bereidwillig hem hierbij te begeleiden. De directeur fungeert in Thailand als gids. Hij stuurt de reporter naar plekken in Bangkok en Pattaya waar kinderen als prostituee werken. SBS6, 21.50-22.30u.

Building the biggest: International space station. Het internationale ruimtestation is het grootste technologische en wetenschappelijke project dat ooit is ondernomen. Discovery Channel, 22.00-23.00u.

Het elfde uur. Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid spreekt met Andries Knevel over de kloof tussen burger en politiek, de verdeeldheid in de VVD en de aantrekkingskracht van Rita Verdonk op ‘zijn’ kiezers. Personeelsadviseur Daniëlle van der Lugt spreekt over haar burn out, carrière maken, het moederschap, verantwoordelijkheidsgevoel en het leren stellen van grenzen. Ned. 1, 22.00-22.45u.

KUNST

NPS Kort!: Morgen. Korte Nederlandse film uit 2001 van Jacqueline van Vugt. Over een dansleraren-echtpaar in retraite op de laatste dag thuis, de dag waarop de dementerende man naar het verzorgingstehuis vertrekt. Met: Ton Kuyl, Pim Lambeau e.a. Ned. 3, 21.10-21.30u.

Cinema.nl: Filmfestival Cannes 2006. Aandacht voor pornografische films, onder meer voor Destricted van Gaspar Noé en Larry Clark, en voor een portret van voetballer Zinedine Zidane. Ned. 3, 23.35-00.05u.

SPORT

Café Oranje: EK Voetbal -21. Live sportprogramma vanuit Café Oranje. Met voor- en nabeschouwingen van de wedstrijden van het EK voor spelers van onder de 21. Met om 20.45 uur live Portugal - Frankrijk. Daarna Servië en Montenegro - Duitsland in samenvatting. Talpa, 20.30-23.15u.

NOS Sportjournaal. Aandacht voor de voorbereiding van het Nederlands elftal op het WK-voetbal. Wielrennen: de zestiende etappe van de Giro d’Italia. Ned. 2, 22.35-23.00u.