Televisie Overige Films

* Toutes peines confondues (Michel Deville, 1991, Frankrijk). Regisseur van La lectrice speelt geraffineerd spel met de kijker in psychologisch misdaaddrama over strijd tussen rechercheur Patrick Bruel en dubieuze zakenman Jacques Dutronc. Verkenning van de dunne grens tussen goed en slecht. TV5, 14.25-16.15u.

* The Lost Moment (Martin Gabel, 1947, VS). Verdienstelijke verfilming van Henry James’ The Aspern Papers herschept Venetië in de studio. Uitgever Robert Cummings gaat incognito op zoek naar liefdesbrieven die een dichter ooit schreef aan de thans hoogbejaarde Agnes Moorehead. Haar schizofrene nichtje Susan Hayward draagt steentje bij aan broeierige raadsels. BBC2, 14.35-16.00u.

Above the Law / Nico (Andrew Davis, 1988, VS). Harde confectiethriller met Steven Seagal als rechercheur annex aikidomeester die in Chicago op het spoor komt van eng CIA-complot. Ook met Pam Grier. Veronica, 22.15-0.20u.