Niemand ontziende daadkracht van Verdonk

Minister Verdonk beschikt over een alles en niemand ontziende eigenwijsheid en over een even grote alles en niemand ontziende daadkracht.

Minister Verdonk zegt over zichzelf: `Ik doe wat ik zeg`. Dat spijt haar niets. Zij kan waarschijnlijk ook niet anders. Zij doet respectloos ook in haar departement, kabinet, Kamer en eigen partij. Ook dit lijkt haar in niets te spijten. Geldt hiervoor ook, dat zij niet anders kan en dat zij niet onder woorden kan brengen wat zij allemaal doet?

De vraag is hoe lang deze combinatie van eigenschappen van niets en niemand ontziende daadkracht en niemand en niets ontziende eigenwijsheid houdbaar is voor het functioneren van haar departement, haar Kamer, haar kabinet, haar partij en haar land?

www.nrc.nl/opinie: een selectie van brieven en artikelen over de kwestie-Hirsi Ali die niet op de Opiniepagina`s zijn gepubliceerd.

Daarin onder meer:- Frank P.M. Buysse `Nederland heeft immigratiewetgeving nodig`-Huub Evers `Het gaat toch om de waarheid in de journalistiek?`-Gerrit Steunebrink `Hirsi Ali maakt fundamentele politieke bezinning nodig`

    • G.J. Holtzer Amersfoort