Nep-aanslag

Nee, dit is geen aanslag. In de Amerikaanse stad Los Angeles werden afgelopen weekeinde tv-spotjes opgenomen die bestemd zijn voor de Iraakse televisie. De spotjes moeten potentiële zelfmoordenaars ervan weerhouden aanslagen te plegen. De straat waar de opnames werden gemaakt, was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een marktplaats in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Aan de opnames deden circa tweehonderd acteurs mee.

Nep-aanslag Los Angeles. Nee, dit is geen aanslag. In de Amerikaanse stad Los Angeles werden afgelopen weekeinde tv-spotjes opgenomen die bestemd zijn voor de Iraakse televisie. De spotjes moeten potentiële zelfmoordenaars ervan weerhouden aanslagen te plegen. De straat waar de opnames werden gemaakt, was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een marktplaats in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Aan de opnames deden circa tweehonderd acteurs mee. Foto Chris Pizello/AP Production companies 900 Frames and EFXFilms simulate an Iraqi suicide bombing for a public service annoucement for Iraqi television, with the goal of discouraginig potential suicide bombers, Saturday, May 20, 2006, outside downtown Los Angeles. The production included approximately 200 cast members and extras and included a 120-camera still photo array sequence for a "Matrix"-style moment-in-time shot. (AP Photo/Chris Pizzello) Associated Press