Nederland treft in zaak Hirsi Ali geen blaam

Met afgrijzen heb ik moeten aanzien hoe Nederland zichzelf nu een minderwaardigheidscomplex aanpraat door het hele gebeuren rond het Nederlanderschap van mevrouw Ayaan Hirsi Ali.

Ik denk dat zij de situatie vooral aan zichzelf te danken heeft. Een onjuiste naam opgeven i.v.m. met eerwraak daar kan ik in komen, maar dat wordt wat vreemd als je een publieke functie nastreeft. Het feit dat Hirsi Ali open is geweest over de onjuiste gegevens doet alleen terzake als zij die openheid had betracht naar de Nederlandse immigratiedienst toe. Het is natuurlijk een beetje kinderachtig om er stoer over te doen, maar niet het lef te hebben om het recht te zetten bij deze instantie. Ze heeft daar uiteindelijk lang genoeg de tijd voor gehad. Dat minister Verdonk daar nu een punt van maakt, terecht. Regels zijn regels, en een voorbeeldfunctie geldt wel helemaal voor een afgevaardigde van een parlement.

Nederland treft in dit opzicht geen blaam!

    • Anton van Walraven Bowen Island Bc Canada