Kleine ongemakken en onverwachte antwoorden

brievenbus.jpgWaar is mijn brievenbus gebleven? Vlakbij kantoor, op de hoek, stond er altijd een. Niet onmisbaar, wel handig.

Even 3-1-1 bellen, het gemeentenummer dat pretendeert antwoord op al je vragen te hebben (ze doen serieus hun best, vrienden bellen zelfs als ze de weg kwijt zijn - en worden geholpen). Maar de brievenbusvraag blijkt te moeilijk. Mag ze me doorverbinden met het postbedrijf?

Dat mag. De dame van de post weet van verdwijnende brievenbussen. Als ik mijn postcode zeg kan ze me wel vertellen welke precies weggehaald worden.

Belangrijker vind ik het waarom van de brievenbussen. Worden ze niet gebruikt? Is het een straf voor vandalisme? Nee hoor. De postbodes kunnen het niet aan. „Om redenen van efficiëntie besluiten we dan maar ze weg te halen.”

Wat kunnen ze niet aan? Loopt het aantal postbodes misschien terug? „Nee hoor. En door e-mail wordt per persoon ook steeds minder post verstuurd. Maar de bevolking van New York groeit gewoon te hard.” Meer bewoners, meer post, meer werkdruk voor postbodes, minder brievenbussen. Al klaar al weer.

    • Freek Staps