Internet Voorkeur

Scène uit Jesus Christ Superstar. Jesus Christ Superstar door Joop van den Ende Theaterprodukties regie: Paul Eenens premire 03.11.05 Stadsschouwburg Utrecht op de foto: Dieter Troubleyn (Jezus) en Casey Francisco (Maria Magdelena) fotograaf Deen van Meer, aangesloten bij de beroepsvereniging van fotografen GKf bij gebruik naamsvermelding verplicht deze foto mag vrij van auteursrechtvergoeding gebruikt worden voor persdoeleinden in het kader van de produktie fotograaf Deen van Meer Oudezijdsvoorburgwal 221 1012 EX Amsterdam tel.: 06.53617774 Postbank 3560388 t.n.v. In Beeld email: deeninbeeld@wanadoo.nl Meer, Deen van

Musicals. Gisteren vond voor de zevende keer het John Kraaijkamp Musical Awards Gala in Ahoy’ plaats. De musicals Beauty & the Beast en Turks Fruit wonnen de ANWB Publieksprijs. De awards voor beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol gingen naar Lone van Roosendaal (Sweet Charity) en Ara Halici (Cabaret).

De prijzen voor beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol in kleine musicals gingen naar Jelka van Houten (Turks Fruit) en Jos Brink (Als op het Leidseplein...). Jesus Christ Superstar had de meeste nominaties op zak, maar wist er daarvan weinig te verzilveren.

De ware musicalfan is na zo’n gala natuurlijk nog lang niet aan zijn trekken gekomen. Voor de adept van lichte zang en dans is er op internet echter genoeg informatie te vinden om de verslaving te onderhouden. De Belg Wim Dewijngaert houdt bijvoorbeeld sinds 1997 de site musicalfan.net bij. Daarop worden alle musicals in de Benelux besproken. Verder is er dagelijks nieuws uit ‘het wereldje’ te vinden en kunnen liefhebbers op het forum met elkaar van gedachten wisselen.

Ook aardig is het onderdeel van de site waar musicalsterren gevraagd wordt naar hun favoriete musical, cast-album, theater en film. Ook de persoonlijke rituelen komen aan bod. Pia Douwes vertelt wat ze in de pauze doet: „Altijd even iets snacken en wat lezen of tv kijken.”

www.muscialfan.net