Ereprijs Cruijff

Johan Cruijff, gisteravond op het erepodium in Barcelona. (Foto AFP) Dutch footballer Johann Cruyff holds his Laureus lifetime achievement award at the annual Laureus Sports Awards in Barcelona, 22 May 2006. The awards, happening for the first time in Spain brings together many of the leading sportsmen and women from across the globe. AFP PHOTO/CESAR RANGEL AFP

Johan Cruijff heeft gisteravond bij de verkiezing van de Laureus Awards, ook wel ‘de Oscars van de Sport’ genoemd, een prijs in ontvangst mogen nemen, als eerbetoon voor zijn totale carrière. De legendarische voetballer ontving in Barcelona de ‘Lifetime Achievement Award’. De prijs voor de beste sportman van het jaar ging voor de tweede opeenvolgende jaar naar tennisser Roger Federer, de Zwitserse nummer één van de wereld. Bij de vrouwen werd de Kroatische skister Jelena Kostelic uitverkoren. (AFP)