Doherty ontslagen

De Britse platenmaatschappij Rough Trade heeft het contract verbroken met popster Pete Doherty en zijn band Babyshambles. Dit is bevestigd door de labelmanager voor Rough Trade Benelux, Klaas Schippers. Sinds zijn doorbraak met The Libertines is Pete Doherty een populaire muzikant, maar hij staat ook bekend om zijn aanhoudende drugsverslaving en onbetrouwbaar gedrag. Hij komt vaak niet opdagen bij concerten, of is veel te laat. Als Babyshambles een concert geeft, verloopt de avond chaotisch en worden de liedjes meestal maar half gespeeld. Toch draagt het Britse publiek de popster op handen. Volgens Schippers was de baas van Rough Trade, Geoff Travis, al langer ontevreden over de samenwerking. „Doherty was hopeloos om mee te werken. Hij moet permanent gebabysit worden en ook dan weet hij steeds te ontsnappen en zich aan zijn verplichtingen te onttrekken”, aldus Schippers. De foto die onlangs gepubliceerd is in de Engelse pers waarop Doherty een shot geeft aan een bewusteloze vrouw was de laatste druppel voor Travis.