Correcties & Aanvullingen

NYSE en Euronext

In het bericht Amerikanen doen bod op Euronext en in de grafiek bij het artikel Een beurs die dertien uur open is (maandag 22 mei, pagina 10) staat dat de beurs van New York 8 miljard dollar respectievelijk 16 miljard euro biedt voor Euronext. Het bod bedraagt 10,2 miljard dollar, ofwel 8 miljard euro.

Griekenland

Het kaartje bij het artikel Nieuw land op de kaart van Europa (22 mei, pagina 1) vermeldt Griekenland op de plaats van Macedonië.

Waterafvoerkaart

Bij de kaart van Europa die is afgedrukt bij het artikel Voorlopig geen rivierramp graag (18 mei, pagina 6) is het ministerie van Verkeer & Waterstaat als bron genoemd. De kaart is gemaakt door Mapping Worlds.

Kijkcijfers Talpa

In de tabel ‘Marktaandeel Talpa-programma’s’ bij het artikel Talpa is eigenlijk geen televisiezender (20 mei, pagina 2) staan geen marktaandelen, maar kijkdichtheidscijfers. Eén punt kijkdichtheid staat voor 151.000 kijkers. Het best bekeken programma van Talpa, de voetbalwedstrijd Tsjechië-Nederland, had een kijkdichtheid van 26,2, bijna 4 miljoen kijkers. Dat komt neer op een aandeel in de markt – de mensen die op dat moment tv keken – van zo’n 50 procent.