www.nrc.nl

Scholierensite. Een weekkrant, twee columns en een nieuwe aflevering in de serie “literaire x-factor' over het boek De ruimte van Sokolov, van Leon de Winter.

De weekkrant opent met de filmversie van de Da Vinci Code. Een weinig lovende recensie plus een artikel over de tegengestelde meningen bij de uitkomst van het boek. Een aardig extraatje bij deze artikelen zijn zes weetjes over wat er nu eigenlijk waar is van al de beweringen die in het verhaal worden gedaan. Van het huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena tot de figuur van Johannes op het schilderij Het Laatste Avondmaal van Leornardo Da Vinci. This photo provided by Sony Pictures shows the poster for the film, "The Da Vinci Code," scheduled for release May 2006 at the Cannes Film Festival in France. (AP Photo/Sony Pictures)m
De weekkrant opent met de filmversie van de Da Vinci Code. Een weinig lovende recensie plus een artikel over de tegengestelde meningen bij de uitkomst van het boek. Een aardig extraatje bij deze artikelen zijn zes weetjes over wat er nu eigenlijk waar is van al de beweringen die in het verhaal worden gedaan. Van het huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena tot de figuur van Johannes op het schilderij Het Laatste Avondmaal van Leornardo Da Vinci. This photo provided by Sony Pictures shows the poster for the film, "The Da Vinci Code," scheduled for release May 2006 at the Cannes Film Festival in France. (AP Photo/Sony Pictures)m Associated Press

De weekkrant opent met de filmversie van de Da Vinci Code. Een weinig lovende recensie plus een artikel over de tegengestelde meningen bij de uitkomst van het boek. Een aardig extraatje bij deze artikelen zijn zes weetjes over wat er nu eigenlijk waar is van al de beweringen die in het verhaal worden gedaan. Van het huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena tot de figuur van Johannes op het schilderij Het Laatste Avondmaal van Leornardo Da Vinci.

Columns. Drie nieuwe columns deze week. Janneke Wijkmans (19 jaar, eerstejaars psychologie) worstelt met de vraag wat ze moet vinden over de kwestie Ayaan. Kim Schut (17 jaar, 5 vwo) schreef de Podiumbijdrage van deze week: bij de tandarts. Tamar de Waal (18) doet eindexamen en beschrijft hoe zij zich voelde vlak voordat het begon. Op de website is ook het eindexamenweblog te lezen van zeven leerlingen van het Murmellius Gymnasium in Alkmaar.

Weekkrant. Hierin onder meer de volgende onderwerpen:

Oranje licht voor leerrechtenplan van Mark Rutte

De daadkracht van minister Rita Verdonk

ABN Amro spoort talent op via spel

“Light' product moet ook echt lichter zijn, vindt EU

Een nieuw “Stonhehenge' ontdekt in Brazilië

Chimpansee en mens hadden 1,2 miljoen jaar seks met elkaar

Paxi Christi praat met zeer wrede “Verzetsleger van de Heer' in Oeganda

De cultfilm “Marock' ontketent in Marokko een fel politiek debat

Zie: www.nrc.nl/scholieren