Vervelende en vaak ongeïnspireerde liedjes

Ryan Adams mag dan de bekendste muzikale erfgenaam zijn van alt.countrygroep Whiskey-town, het zag er een paar jaar geleden naar uit dat de violiste van die groep, Caitlin Cary, hem naar de kroon zou steken. Maar toen begon ze een trio met Tonya Lamm (voorheen van Hazeldine) en Lynn Blakey (o.a. Glory Fountain en Oh-OK). Deze Tres Chicas brengen nu hun tweede cd uit, en die valt niet mee. Het mooie van popmuziek is dat je met 3 akkoorden en zonder te kunnen zingen prachtige liedjes kunt maken als je je gebreken compenseert met bijvoorbeeld attitude, of een slimme mix. De Chicas lukt het te vaak niet zuiver te zingen zonder dit te compenseren. Dat maakt, samen met een onopvallende melodie en ongeïnspireerde tekst, liedjes als My Love en Red behoorlijk vervelend. Blakey kan gelukkig wél zuiver zingen, in All The Shade Trees In Bloom, en ook Only Broken klinkt fraai, mede door de verfrissende begeleiding en een jazzy piano-solo,

Bart Jippes

CD FOLK Tres Chicas. Bloom, Red & The Ordinary Girl YepRoc
    • Bart Jippes