Semifinalists

De nieuwe band Semifinalists laat zich voorstaan op de gevarieerde achtergrond van haar leden. De drie komen uit Amerika en Engeland, ze zijn zowel filmmaker als muzikant.

In hun muziek, zoals te horen op het net verschenen, titelloze debuut, is ook variatie te horen, al is het op de millimeter. Semifinalists zou je kunnen beluisteren als een regulier “bandje', met gitaar, drums en bas, dat opgewekte liedjes speelt.

Maar in de details zitten verrassingen. Dat de koelbloedige diva-stem van Adriana Alba ineens tegenspel krijgt van twee onuitgeslapen bromberen, oftewel Ferry Gouw en Chris Nicholson, bijvoorbeeld. Bovendien zit onder het doorsnee gruizige gitaarspel nog een laag met ruimtelijke electronica, die aangenaam primitief klinkt.

De spanning tussen pop en experiment, tussen gepolijst en stekelig, tussen man en vrouw, wordt hier onderzocht. Niet alle liedjes zijn even af, maar nummers als The Chemical That Wait en You Said maken een ontwikkeling door die je nooit had zien aankomen.

Semifinalists: cd zonder titel. V2 WR 1036232

    • Hester Carvalho