Regulier bandje met verrassingen in details

De nieuwe band Semifinalists laat zich voorstaan op de gevarieerde achtergrond van haar leden. De drie komen uit Amerika en Engeland, en zijn zowel filmmaker als muzikant. In hun muziek op het net verschenen, titelloze debuut is ook variatie te horen, al is het op de milimeter. Semifinalists zou je kunnen beluisteren als een regulier 'bandje', met gitaar, drums en bas, dat opgewekte liedjes speelt. Maar in de details zitten verrassingen. Dat de koelbloedige diva-stem van Adriana Alba ineens tegenspel krijgt van twee onuitgeslapen bromberen, oftewel Ferry Gouw en Chris Nicholson, bijvoorbeeld. Bovendien zit onder het doorsnee gruizige gitaarspel nog een laag met ruimtelijke elektronica, die aangenaam primitief klinkt. De spanning tussen gepolijst en stekelig, tussen man en vrouw, wordt hier onderzocht. Niet alle liedjes zijn even af, maar The Chemical That Wait en You Said maken een ontwikkeling door die je niet zag aankomen.

Hester Carvalho

Cd Pop Semifinalists V2

Cd Pop

Semifinalists

V2

    • Hester Carvalho