Radio Voorkeur

Kunststof. De zanger Gordon brak vijftien jaar geleden als zanger door met het nummer Kon ik maar even bij je zijn. Gordon is inmiddels ook dj en presentator, maar vooral entertainer. Hij was samen met Gerard Joling te zien in een amusementsprogramma en met Gerard Joling en René Froger staat hij in mei in de Amsterdam Arena met “Toppers in Concert'. Vanavond in Kunststof. Radio 1, 19.04-20.00u.

Live vanuit Desmet. Hoofdgast bij Theodor Holman is morgenmiddag in Live vanuit Desmet historicus Peter Keppy over zijn boek Sporen van vernieling, Materiële oorlogsschade, roof en rechtsherstel in Indonesië, 1940-1957. Het boek schetst een beeld van de algemene bestuurlijke chaos in een kolonie in verval, de toenemende frustratie onder de oorlogsgetroffenen, de moeizame terugkeer naar de rechtsstaat in Indonesië en de gevolgen van de Koude Oorlog in Azië. Acteur Maarten Wansink analyseert in dezelfde uitzending een van Shakespeares bekende klassiekers: King Lear, over een koning die langzaam gek wordt

Live vanuit Desmet, dinsdag, Radio 747 AM, 14.00-15.45u.