Perfecte muziek voor zonovergoten strandtent

Een zeker kitschgevoel is hen niet vreemd, zoals het Nederlandse duo Black Market Audio een onweerstaanbare mix van polderfunk, easy tune, een 'fout' Hammondorgel en soundtrackmuziek neer weet te zetten.

CD Pop Black Market Audio: Shake! Supertracks
CD Pop Black Market Audio: Shake! Supertracks

Bert Taken en Arjo van Loo scherpten hun Hollands funkgevoel aan met de compilatie Dutch Rare Groove die ze vorig jaar samenstelden. De invloeden op hun tweede eigen album Shake! zijn veelkleurig: van quasi-Hawaiïaanse surfmuziek in Waikiki Secret Service tot de soundtrack bij een achtervolgingsscene uit een imaginaire Duitse sixties-Krimi in Jetzt geht's los! Een sitar brengt je naar de exotische sferen van Bombay Beatclub en Telstar-achtige zweefmuziek voert naar de ruimtefantasie van Sputnik Cafe. Nog meer dan de verwante Easy Aloha's maakt Black Market Audio er een vrolijk potje van, passend bij de bonte striptekeningen op de hoes en de gesproken intermezzo's waarin Oscar Harris en George Baker figureren als mythische Hollandse muziekhelden. Geen zonovergoten strandtent kan zonder Shake! deze zomer.

Jan Vollaard

CD Pop

Black Market Audio: Shake! Supertracks

    • Jan Vollaard