Nader bekeken

Het Nederlands elftal bereidt zich deze week in Zwitserland voor op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Bondscoach Marco van Basten kan tijdens zeven trainingen in Lausanne nog niet over al zijn 23 internationals beschikken. Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie voegen zich later deze week bij de groep. De linksback van Barcelona en de aanvaller van Arsenal waren afgelopen woensdag nog aanwezig bij de finale van de Champions League in Parijs. Mark van Bommel, die daar ook speelde, stapte op eigen verzoek gisteren al met zijn twintig overige ploeggenoten in het vliegtuig. Rafael van der Vaart is genezen van een enkelblessure. Oranje keert vrijdagavond terug uit Lausanne en oefent zaterdag in De Kuip tegen Kameroen. Mexico is op donderdag 1 juni de tegenstander in Eindhoven. Op 4 juni volgt in Rotterdam een duel tegen Australië. Het Nederlands elftal vertrekt op 6 juni naar Duitsland.