Montenegro voor onafhankelijkheid

Montenegro voor onafhankelijkheid PODGORICA. Montenegro heeft zich gisteren, volgens de eerste prognoses na sluiting van de stembureaus, uitgesproken voor onafhankelijkheid van Servië. Een meerderheid van 56,3 procent zou hebben gekozen voor afscheiding van Servië, meldde de Montenegrijnse televisie. Meer dan 85 procent van de 485.000 kiesgerechtigden ging naar de stembus. Op de foto: een kiezer in de hoofdstad Podgorica. Foto Reuters. Pagina 6 A man votes in Montenegro's independence referendum in Budva May 21, 2006. Montenegrin voters easily cleared the first hurdle for a valid independence referendum on Sunday, by surpassing the required 50 percent turnout threshold in the first few hours of a ballot on whether to dissolve their union with Serbia. REUTERS/Hazir Reka REUTERS
Pagina 6