Hingis wint na vier jaar weer een titel

Met een titel in Rome heeft Martina Hingis haar succesvolle rentree in het internationale tenniscircuit bekroond. De Zwitserse versloeg gisteren in de finale de Russische Dinara Safina met 6-2 en 7-5.

Na haar eerste toernooiwinst sinds februari 2002 in Tokio staat Hingis vanaf vandaag op de veertiende plaats van de wereldranglijst.

“Ik had nooit gedacht dat ik hier nog zou terugkomen“, zei de voormalige nummer één van de wereld na het tweede Italiaanse succes in haar loopbaan. “Maar men zegt dat je nooit de hoop moet opgeven en nooit moet stoppen met vechten. Dat heb ik gedaan en daarom sta ik hier weer. Het is geweldig terug te zijn aan de top.“

Wegens slepende blessures aan voet en enkel besloot Hingis in 2002 haar carrière te beëindigen. Maar eind vorig jaar kondigde ze verrassend haar rentree aan. De 25-jarige Hingis maakte meteen al indruk door de kwartfinales op de Australian Open te bereiken en een finaleplaats in Tokio.

In Safina leek Hingis gisteren een geducht tegenstander te treffen. Ze had in Rome sterk gespeeld met onder meer een overwinning op de Belgische Kim Clijsters. Maar Hingis pakte in de eerste set al snel een 5-0-voorsprong. In het tweede bedrijf wist de Russin tot 5-5 bij te blijven, maar moest uiteindelijk met 7-5 buigen.

De zege gaf Hingis vertrouwen met het oog op Roland Garros. Het toernooi in Parijs ontbreekt nog op haar erelijst. “Ik heb mijn kansen in het verleden gehad. Er zullen dit jaar weer veel goede speelsters zijn. Ik heb altijd gezegd dat ik een goed paard ben om op te wedden, maar ik ben nog altijd een underdog.“

Hingis' vriend Radek Stepanek slaagde er niet in voor een dubbel succes te zorgen. De Tsjech verloor in de finale van Hamburg met 6-1, 6-3 en 6-3 van de Spanjaard Tommy Robredo. Ondanks zijn nederlaag zal Stepanek wel de toptien van de wereld binnentreden. Dit geldt ook voor Robredo. De Spanjaard profiteerde optimaal van de afwezigheid van zijn landgenoot Rafael Nadal en de nummer één van de wereld Roger Federer. “Ik ben zo blij om mijn naam tussen al deze grote spelers te zien“, jubelde Robredo na zijn eerste zege in de Maters Series.