Grote overname in blik

Impress uit Deventer, 's werelds op één na grootste fabrikant van blikverpakkingen, neemt voor een onbekend bedrag de Europese tak van de Amerikaanse blikfabrikant US Can over. Dat heeft Impress vanmorgen bekendgemaakt.

US Can heeft in Europa fabrieken in Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Italië, waar 1.200 mensen werken. Bij elkaar zijn ze goed voor 235 miljoen euro omzet. Impress, dat zijn hoofdkantoor in Deventer heeft, maar geleid wordt vanuit Parijs, heeft 6.500 werknemers in 17 landen en heeft een omzet van 1,4 miljard euro.

Impress neemt de Europese activiteiten van US Can over van Berkshire Partners, de participatiemaatschappij die US Can sinds 2000 in bezit heeft. Impress is zelf eigendom van de Britse investeerder Doughty Hanson, die twee Europese blikfabrikanten in 1997 samenvoegde tot Impress.

Impress is wereldmarktleider in metalen visverpakkingen, Europees marktleider in verfblikken, de op één na grootste Europese fabrikant van conservenblikken en een grote speler op het gebied van spuitbussen.

De Europese divisie van US Can, die Impress nu overneemt, is de Europese nummer twee in spuitbussen en produceert daarnaast blikken voor kant-en-klaarmaaltijden, groente en dierenvoeding. Volgens bestuursvoorzitter Francis Labbé van Impress vullen de activiteiten van de twee blikfabrikanten elkaar goed aan.