Actrice Johanna ter Steege speelt in twee Franse films

Cannes. De Nederlandse actrice Johanna ter Steege gaat spelen in twee Franse films. Dat heeft zij gisteren gemeld. De actrice vertolkt de hoofdrol in de komedie Downtown van de Franse regisseur Alice Winocour. Ter Steege speelt een Nederlandse die in haar eentje een weekeinde naar Parijs gaat en daar een hilarisch avontuur beleeft. De opnames vinden deze maand plaats in de Franse hoofdstad. De regisseuse Winocour werd vorig jaar op het Filmfestival van Cannes genomineerd voor een Gouden Palm voor haar debuut Kitchen.

Ter Steege begint in juli met de opnames van L'été Indien van regisseur Alain Raoust. In deze film speelt ook de Nederlandse acteur Johan Leysen een hoofdrol.

De 44-jarige Ter Steege maakte in Nederland onder meer de films Spoorloos en Mariken. De afgelopen jaren speelde ze vooral in buitenlandse producties. Al was ze vorig jaar nog wel te zien in Guernsey van Nanouk Leopold, die op het Filmfestival van Cannes werd vertoond.