www.nrc.nl

Sony. David Haakman en Marc Hijink schrijven op hun weblog Hebben over denieuwste gadgets. Dit keer over de Sony Vaio UX50, een draagbare computer van amper vijf ons. 'Sony verstopte een 1,2 GHz Intel Centrino processor in deze gracieuze verpakking. De Vaio UX50 bevat alles wat je mobiele hartje begeert: compleet Qwerty toetsenbord, Wifi, 20 of 30 GB harddisk, 512 MB werkgeheugen en een ingebouwde webcam en fotocamera van 1,3 megapixel. Het 4,5 inch kleurenscherm van 1024 bij 600 pixels is volgens de eerste reacties haarscherp, maar over de besturing met de muisachtige joystick lopen de meningen uiteen.'

Asperges Korenaarasperges. Janneke Vreugdenhil denkt, leest en schrijft over eten. Voor nrc.next verhaalt zij dagelijks over haar favoriete onderwerp, gisteren over korenaarasperges. „Als ik in België ben kom ik weleens korenaarasperges tegen. Het zijn dunne, soepele steeltjes, zo dik als een vette bieslookspriet met een kopje dat veel weg heeft van dat van een korenaar. Meestal blancheer ik ze, stoof ze nog even in wat boter en vul er een omelet mee. Op Sicilië plukte ik twee weken geleden nog wilde asperges. Ik heb geen idee of die in Nederland (misschien in Zeeland?) ook te vinden zijn, maar in Italië, Frankrijk en ook Zuid-Engeland kun je ze in het voorjaar plukken. Het zijn wat onregelmatige groene takjes, waar om de 5 tot 10 cm een klein aspergekopje aanzit. De smaak is behoorlijk bitter, wat ik persoonlijk erg lekker vind. Je breekt ze steeds van kopje naar kopje af. Een minuutje blancheren en daarna verwerken in bijvoorbeeld een roerei, omelet of een risotto.” www.nrc.nl/kokenetc
Asperges Korenaarasperges. Janneke Vreugdenhil denkt, leest en schrijft over eten. Voor nrc.next verhaalt zij dagelijks over haar favoriete onderwerp, gisteren over korenaarasperges. „Als ik in België ben kom ik weleens korenaarasperges tegen. Het zijn dunne, soepele steeltjes, zo dik als een vette bieslookspriet met een kopje dat veel weg heeft van dat van een korenaar. Meestal blancheer ik ze, stoof ze nog even in wat boter en vul er een omelet mee. Op Sicilië plukte ik twee weken geleden nog wilde asperges. Ik heb geen idee of die in Nederland (misschien in Zeeland?) ook te vinden zijn, maar in Italië, Frankrijk en ook Zuid-Engeland kun je ze in het voorjaar plukken. Het zijn wat onregelmatige groene takjes, waar om de 5 tot 10 cm een klein aspergekopje aanzit. De smaak is behoorlijk bitter, wat ik persoonlijk erg lekker vind. Je breekt ze steeds van kopje naar kopje af. Een minuutje blancheren en daarna verwerken in bijvoorbeeld een roerei, omelet of een risotto.” www.nrc.nl/kokenetc NRC Handelsblad

www.nrc.nl/hebben

Korenaarasperges. Janneke Vreugdenhil denkt, leest en schrijft over eten. Voor nrc.next verhaalt zij dagelijks over haar favoriete onderwerp, gisteren over korenaarasperges. 'Als ik in België ben kom ik weleens korenaarasperges tegen. Het zijn dunne, soepele steeltjes, zo dik als een vette bieslookspriet met een kopje dat veel weg heeft van dat van een korenaar. Meestal blancheer ik ze, stoof ze nog even in wat boter en vul er een omelet mee. Op Sicilië plukte ik twee weken geleden nog wilde asperges. Ik heb geen idee of die in Nederland (misschien in Zeeland?) ook te vinden zijn, maar in Italië, Frankrijk en ook Zuid-Engeland kun je ze in het voorjaar plukken. Het zijn wat onregelmatige groene takjes, waar om de 5 tot 10 cm een klein aspergekopje aanzit. De smaak is behoorlijk bitter, wat ik persoonlijk erg lekker vind. Je breekt ze steeds van kopje naar kopje af. Een minuutje blancheren en daarna verwerken in bijvoorbeeld een roerei, omelet of een risotto.'

www.nrc.nl/kokenetc