Wisselvallig en koud

Nederland bevindt zich in tamelijk wisselvallige weersomstandigheden. Zo lijkt morgen een redelijke dag te worden, terwijl de maandag vele buien zal opleveren.

Ook vandaag vallen er diverse buien, met kans op onweer. Het lagedrukgebied dat deze condities veroorzaakt, ligt vanmiddag min of meer voor de Engelse kust en trekt vervolgens vrij snel richting Denemarken.

Daardoor gaat ook de wind weer aanwakkeren, met richting de avond aan zee veelal 6 tot 7 Bft. De maximumtemperaturen zijn zeer bescheiden: rond 15 à 16 graden. Morgen overdag is het lagedrukgebied boven het zuiden van Zweden terug te vinden, terwijl een nieuwe depressie vanaf de oceaan koers zet richting Wales.

Daar hoort flink wat regen bij, maar daar hebben wij een groot deel van de zondag nog niet mee te maken. Het is tot halverwege de middag zo goed als droog met af en toe zon en landinwaarts 17 à 18 graden. Later volgen vanuit noord-west Frankrijk en Groot-Brittannië dikkere bewolking en enige regen.

Wat volgt is een buiige maandag, waarna de dinsdag alweer iets minder nat lijkt te zijn. Op en af dus, in het Nederlandse weer. Met maximumtemperaturen die veelal wat ondermaats zijn.