Televisie Overige films

Die wilden Kerle - Alles ist gut, solange du wild bist (Joachim Masanek, 2003, Duitsland). Jeugdfilm over voetballende jochies wier voetbalveldje wordt belaagd door oudere pestkopppen. België 2 (Canvas), 18.00-19.35u.

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (David Zucker, 1988, VS). Door parodiërende kwajongens David en Jerry Zucker en Jim Abrahams geschreven komedie is vervolg op tv-serie Police Squad!, met hoofdrol van dezelfde Leslie Nelson. Platte lol wordt nauwelijks gecompenseerd door meer geraffineerde visuele humor. Werd overtroffen door vervolgfilm. Veronica, 18.25-19.55u.

X2 (Bryan Singer, 2003, VS). Karakterloos vervolg op X-Men (2000). Nieuwe mutanten zitten op school, elk met eigen specifieke krachten. RTL5, 20.30-22.55u.

Vanilla Sky (Cameron Crowe, 2001, VS). Amerikaanse 'remake' van Spaanse hit Abre los ojos (Alejandro Amenábar, 1997) overtreft het origineel, niet alleen wegens het hogere budget. Tom Cruise is niet alleen een jongeman die zijn geheugen verliest en de ene vrouw (Penélope Cruz) aanziet voor een andere (Cameron Diaz), maar ook een schatrijke erfgenaam van een uitgeversconcern, die denkt zich alles te kunnen veroorloven. Een postmoderne nachtmerrie in een gedroomd New York. Veronica, 20.30-23.05u.

Let's Make Love (George Cukor, 1960, VS). Plezierige maar verre van vlekkeloze musical moet het vooral hebben van de hoofdrolspelers. Miljonair Yves Montand sluit zich incognito aan bij de Broadway-revue waarin zijn persoon gepersifleerd zal worden. In haar voorlaatste film zingt Marilyn Monroe 'My Heart Belongs to Daddy', 'Incurable Romantic', 'Let's Make Love' en 'Specialization'. Gastrollen van Bing Crosby, Gene Kelly. Arte, 20.40-22.35u.

Quasimodo d'el Paris (Patrick Timsit, 1999, Fr). Zwarte komedie varieert op legende over de klokkenluider. Eertijds door rijke familie verstoten lelijke zoon neemt wraak. TV5, 23.20-1.00u.

Nichts bereuen (Benjamin Quabeck, 2001, Duitsland). Bekroonde filmacademie-eindexamenproductie is tragikomedie over de amoureuze volwassenwording van 19-jarige jongeman. ARD, 23.30-1.00u.

Broadcast News (James L. Brooks, 1987, VS). Gedegen portret in de lichte stijl van een ouderwetse romantic-comedy-made-in-Hollywood van drie dertigers op een kruispunt in hun carrière, bij een televisiejournaal, en hun liefdesleven. Soms wat sentimentele regie van de maker van Terms of Endearment en aangenaam spel van William Hurt, Holly Hunter, Albert Brooks. BBC1, 24.00-2.00u.

Initiation (Michael Pearce, 1987, Australië). Aardige avonturenfilm waarin Amerikaanse tiener in Australië wijze lessen leert van de Aboriginals. BBC2, 1.00-2.25u.