Televisie Film van de dag

In America. De zusjes Sarah en Emma Bolger spelen Christy en Ariel, die met hun Ierse vader en moeder naar Amerika emigreren nadat hun broertje is gestorven. Voor ieder van het gezin is Frankie nog nadrukkelijk aanwezig, voor ieder op zijn of haar eigen manier. Vader Johnny heeft het er vooral moeilijk mee. Hij heeft de dag dat zijn zoontje stierf God beloofd dat dit de laatste snottertranen waren die Hij van hem zou zien. Om zich aan zijn belofte te kunnen houden heeft Johnny zijn gevoel gedoofd. Dat belemmert hem wel een goede acteur te zijn en dus wordt hij op alle audities afgewezen en is het gezin arm.De Ierse cineast Jim Sheridan blikt wat rooskleurig naar de strijd van het gezin om het hoofd boter water te houden, maar wordt daarbij erg geholpen door zijn sterke cast.

(Jim Sheridan, 2002, GB/Ier), RTL7, 14.25-16.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg