Televisie Film van dag

Road to Rio. De drie jaar geleden op 100-jarige leeftijd overleden komiek Bob Hope speelde tussen 1940 en 1962 zeven keer samen met zanger-acteur Bing Crosby in de Road to-cyclus. Het komische duo kreeg daarbij meestal tegenspel van Dorothy Lamour, vaak gekleed in exotische gewaden. Hope & Crosby vormden een onweerstaanbaar duo dat het goed deed aan de kassa. Zelfs zo goed dat de Paramount-studio zijn grote concurrent MGM voorbijstreefde als meest succesvolle studio. Hope is de wat jongensachtige figuur die denkt iedereen te slim af te zijn. Zodra het wat tegenzit, wordt hij een lafaard die wegrent en zijn maat alles laat opknappen. Wat Hope ook probeert, hij krijgt nooit het meisje. Crosby is de charmante, romantische held die een liedje mag zingen, waarna Lamour als een blok voor hem valt. In Road to Rio belanden ze in Rio de Janeiro. (Norman Z. McLeod, 1947, VS), België 1, 13.35-15.15u.

Uit Road to Rio. This file photo shows US actor and comedian Bob Hope (L),US actress Dorothy Lamour (C) and US actor and singer Bing Crosby (R) as seen on a lobby card from the 1948 Hollywood film" Road to Rio". The comic adventure was the highest-grossing US motion picture of 1948. AFP PHOTO/HO AFP

André Waardenburg

    • André Waardenburg