speelfilm The Da Vinci Code

Verfilming door Ron Howard van Dan Browns spannende succesboek over complotten, Leonardo Da Vinci, de heilige graal en het nageslacht van Jezus. Door de critici is de film, net als eerder het boek, weinig enthousiast ontvangen, maar het publiek komt in grote aantallen naar de bioscoop.

speelfilm The Da Vinci Code Verfilming door Ron Howard van Dan Browns spannende succesboek over complotten, Leonardo Da Vinci, de heilige graal en het nageslacht van Jezus. Door de critici is de film, net als eerder het boek, weinig enthousiast ontvangen, maar het publiek komt in grote aantallen naar de bioscoop. „Het is de vraag of de film, die aan het eind een paar sprongen buiten het boek maakt, de lezers van Dan Brown naar de bioscoop kan krijgen. Liefhebbers van Tempeliersgeheimen en Rozenkruisersmystiek komen bij regisseur Howard minder aan hun trekken dan degenen die het leuk vinden om een Smart achteruit over een Parijse stoep te zien scheuren.”Bas Blokker, 17 mei 2006 The Da Vinci Code. Regie: Ron Howard. Met: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Jean Reno. In: 142 bioscopen Tom Hanks as Robert Langdon and Audrey Tautou as Sophie Neveu in Columbia PicturesÕ suspense thriller The Da Vinci Code.

'Het is de vraag of de film, die aan het eind een paar sprongen buiten het boek maakt, de lezers van Dan Brown naar de bioscoop kan krijgen. Liefhebbers van Tempeliersgeheimen en Rozenkruisersmystiek komen bij regisseur Howard minder aan hun trekken dan degenen die het leuk vinden om een Smart achteruit over een Parijse stoep te zien scheuren.'Bas Blokker, 17 mei 2006

The Da Vinci Code. Regie: Ron Howard. Met: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Jean Reno. In: 142 bioscopen