Rosiri (34): Clint

Zou de mooiste man ooit op de housewarming komen? Feuilleton van Iris Koppe over een modern kind van gescheiden ouders

Rosiri stond met een bezem in haar hand toen de eerste gasten binnen kwamen. 'Hallootjes', sprak een stem en Rosiri zag de kale kneiter van André Kuypers door de deur komen. 'Is dit nou jouw woonstede?', vroeg Naomi terwijl ze haar neus ophaalde en de kelder binnenstapte. 'Ik had het wat groter verwacht.'

Rosiri stotterde dat deze ruimte voor feestjes gebruikt werd en dat haar eigen kamer op de vierde verdieping lag. 'Hier kan je toch geen vijftig man ontvangen', zei Naomi schamper. Samen met haar huisbaas had Rosiri net de ijskast geïnstalleerd en was ze bezig het ruimtevoedsel in tubes op tafel te leggen.

Het was een hels karwei geweest maar voor haar housewarming met als thema 'ruimtevaart' had ze chips en taart met een mixer tot moes gemaakt en in speciale luchtdichte verpakking gedaan. Het zag er bijzonder professioneel uit. Haar huisbaas was bezig met een beamer en wilde daarmee filmpjes uit het heelal laten zien. 'Ik heb een grappig kunstproject van vogels in de ruimte', zei de man bij wie Rosiri nu in huis woonde en die zich ter ere van het feest met folie had ingepakt. André Kuypers begon ondertussen een fles te ontkurken.

Rosiri ergerde zich enorm aan deze mensen die veel te vroeg waren want de 'Kosmosknaller' begon officieel pas over een uur. Daarbij had ze met haar vader afgesproken dat Naomi pas aan het eind van de avond zou komen, en dat Rosiri's moeder aan het begin van de party aanwezig was. Haar vriendinnen zouden een uur van tevoren komen, maar die waren er nog niet. Rosiri kreeg buikkramp van de spanning. Als haar moeder zo binnen zou stappen en ze de nieuwe vrouw van Hidde zag, dan viel het hele feest in het water.

Rosiri schonk haar huisbaas een glas in en vroeg zich af of Clint nog zou komen. Ze had hem gister sinds weken weer aan de telefoon gehad en hem gesmeekt of hij naar haar housewarming kwam. Hij had geantwoord dat hij 'zou kijken'. Vannacht had Rosiri wakker gelegen omdat ze zich zo verheugde op haar ex in een strak ruimtepak.

Rosiri droeg zelf een zilveren panty met hoge laarzen en een heel kort rokje. Ton, die ook te vroeg was, sloeg Rosiri met een pakje tegen haar kont. 'Zo, dat is een vooruitgang, dit is voor jou en je nieuwe huis.' Opgelaten pakte Rosiri de iPod Nano uit. Voor ze de veertiger voor dit hippe cadeau kon bedanken kwam haar moeder met de wiskundebijlesleraar binnen. Daar had je het al. Straal liep Caro langs Naomi en André Kuypers heen en trok Rosiri aan haar bloesje. Geïrriteerd fluisterde ze in het oor van haar dochter. 'Wat hadden we nou afgesproken?' Rosiri mompelde dat Naomi zo zou weggaan en schoof haar moeder een borrel toe.

De huisbaas had de beamer aan de praat gekregen en liet nu beelden zien van een zoenend stel in de ruimte. Ze draaiden om elkaar heen en terwijl ze elkaar uitkleden zweefden hun kleren rond in de kamer. 'Misschien is dit niet zo geschikt,' zei Rosiri terwijl ze bijna struikelde over de kat met de halve staart die speciaal voor dit feest een kap over zijn kop had, waardoor hij leek op een beest met een ruimtehelm. Ze probeerde het filmpje te stoppen, maar werd gehinderd door haar vriendinnen die binnenkwamen en haar om de hals vielen. Toen ze haar hoofd oprichtte zag ze in de deuropening de contouren van de mooiste man die ze ooit had gezien. Hij leek op Will Smith in Men in Black. Het was Clint. Wordt vervolgd...

    • Iris Koppe