Radio Voorkeur

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor geluiden van onderwaterbeestjes. De beheerder van Thijsse's Hof in Bloemendaal Harry Schokkenbroek heeft een onderwatermicrofoon gemaakt en registreert daarmee geluiden van wantsen, kevers en mogelijk slakken. Radio 1, 8.10-10.00u.

Opium. Matthijs van Boxsel, al meer dan 25 jaar hartstochtelijk verzamelaar van materiaal over de domheid praat over zijn levenswerk, de Encyclopedie van de domheid. Binnenkort verschijnt het derde deel, getiteld Deskundologie. Domheid als levenskunst. Verder het eerste boek De geest van Stotijn en andere muziekverhalen van hoboïste Pauline Oostenrijk. Ook aanwezig Nicole van Bruggen-Harris, klarinettiste van het Amsterdam String Quartet. Zij is een van de drie Nederlandse musici die een bassetklarinet kunnen bespelen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier: Kansen in China. Documentaire van Gilles Frenken over China en ontmoetingen met Nederlanders die in China wonen, werken en handeldrijven. Ook slaat Frenken de kloof tussen arm en rijk niet over. Radio 1, 21.04-22.00u.