Radio Voorkeur

Knetterende letteren. Dichter Bas Belleman, genomineerd voor de C. Buddingh-prijs, vertelt over zijn bundel Hout. Verder criticus Alla Lansu over de filosofische roman Nachttrein naar Lissabon van de Zwitserse schrijver Pascal Mercier die onlangs in Nederlandse vertaling verscheen. Tevens een discussie over wat een zin tot de ideale begin- of slotzin van een roman maakt. 747AM, 14.02-15.00u.

Opium. Gesprek met de 77-jarige Amsterdamse schilder Jan Sierhuis over zijn biografie die volgende week verschijnt en geschreven is door Carla Bogaards. Radio 1, 19.04-20.00u.

Opera Live. Inleiding op en uitvoering van de opera Simon Boccanegra van Verdi door het Rotterdam Philharmonisch Orkest o.l.v. Ingo Metzmacher. 19.04-23.00u.

imek 's nachts. De 21-jarige internetondernemer Ben Woldring vertelt over de website bellen.com waarmee hij op z'n 13de begon. Zijn ouders waren (en zijn nog steeds) zijn eerste werknemers. Aan de orde komt de vraag of jong-zijn en het werkgeverschap zich met elkaar laten combineren. Radio 1, 0.04-1.00u.