Popmuziek Bruce Springsteen

Bruce Springsteen bracht dinsdag met zeventien muzikanten in de Amsterdamse Heineken Music Hall het repertoire dat bekend is van Pete Seeger, zoals ook te vinden op zijn nieuwe cd We shall overcome: The Pete Seeger Sessions.

Popmuziek Bruce Springsteen Bruce Springsteen bracht dinsdag met zeventien muzikanten in de Amsterdamse Heineken Music Hall het repertoire dat bekend is van Pete Seeger, zoals ook te vinden op zijn nieuwe cd We shall overcome: The Pete Seeger Sessions. ,,De met petten en hoeden getooide muzikanten speelden de fiddle, banjo, staande bas, tuba, trombone, slide-guitar, het wasbord en potten-en-pannen-drums. Het toneel zag eruit als een tot leven gewekte zwartwit-foto van een boerenbruiloft. [...] Het was indrukwekkend hoe Springsteen de kwaliteiten van zijn band benutte. Binnen één nummer, Eyes On The Prize, werd steeds een nieuwe laag aangeboord.” Hester Carvalho, 17 mei 2006 We shall overcome: The Pete Seeger Sessions (Sony/BMG) 16- 5-2006 AMSTERDAM, BRUCE SPRINGSTEEN. FOTO LEX VAN ROSSEN T.A.V. KUNSTREDAKTIE Rossen, Lex van

'De met petten en hoeden getooide muzikanten speelden de fiddle, banjo, staande bas, tuba, trombone, slide-guitar, het wasbord en potten-en-pannen-drums. Het toneel zag eruit als een tot leven gewekte zwartwit-foto van een boerenbruiloft. [...] Het was indrukwekkend hoe Springsteen de kwaliteiten van zijn band benutte. Binnen één nummer, Eyes On The Prize, werd steeds een nieuwe laag aangeboord.'

Hester Carvalho, 17 mei 2006

We shall overcome: The Pete Seeger Sessions (Sony/BMG)