Palestijnen doneren hun goud

Palestijnen doneren hun goud Gazastad, 20 mei. Palestijnen hebben gisteren na het vrijdaggebed juwelen en andere waardevolle voorwerpen achtergelaten in een bak buiten een moskee in Gazastad. Doordat het Westen alle hulp aan de Palestijnse regering van de fundamentalistische organisatie Hamas heeft afgesneden, kunnen de salarissen van de ambtenaren niet meer worden betaald, en is er een humanitaire crisis ontstaan in de Palestijnse gebieden. Hamas heeft nu inzamelingsacties bij de moskeeën georganiseerd ten bate van de armen en voor andere noodgevallen. Foto AP Jewelry and items of value donated by Palestinian Hamas supporters in an effort to raise money are seen in a bin outside a mosque after Friday noon prayers in Gaza City Friday, May 19, 2006. Palestinian Prime Minister Ismail Haniyeh from Hamas said Friday that he will not dismantle his government's new security force of militants, despite such demands by moderate Palestinian President Mahmoud Abbas. The 3,000-strong army of militants was deployed earlier this week, causing growing friction with Abbas and supporters of his Fatah Party. (AP Photo/Hatem Moussa) Associated Press