Mocky: Navy Brown Blues

Mocky is een minder bekend lid van de kringen van Canadese, in Berlijn neergestreken creatieve expats, waarin Gonzales en Peaches de toon aangeven en waar het Britse stemtalent Jamie Lidell ook wel bij hoort. Op Peaches na was het hele zootje present op de nieuwe Jane Birkin, zie hiernaast, maar ook op de nieuwe Mocky schoolt men weer gezellig en incestueus samen. Wie Multiply van de tot de soul bekeerde avant-gardist Lidell kon waarderen moet ook met Navy Brown Blues goed uit de voeten kunnen. Mocky levert ons hoekige, synthetische en toch broeierige funk en soul, die via het emigranten-perspectief heel fris klinkt. Het is betreurenswaardig dat hij af en toe denkt te moeten rappen, want dan klinkt hij als LL Cool J met een overdosis prozac achter de kiezen. Maar als hij gastvocalisten als Lidell, Feist of Taylor Savvy de ruimte geeft, of jazzzanger Bob Dorough in de sampler gooit (het met Miles Davis opgenomen 'Nothing like you', in 'One of a kind') wordt het alsnog feest op een iets te wisselvallige plaat.

Mocky: Navy Brown Blues (Four Music, distr. N.E.W.S.)
    • Jacob Haagsma