mccartney en mills: waarom wij scheiden

Oud-Beatle sir Paul McCartney (63) en zijn vrouw, voormalig fotomodel Heather Mills (38) gaan scheiden. In een gezamenlijke verklaring stelden ze woensdag: ”Onze scheiding is vriendschappelijk en we geven nog steeds heel veel om elkaar, maar we vonden het steeds moeilijker een normale relatie te onderhouden met de voortdurende inbreuk op ons privé-leven, en we hebben actief geprobeerd de privacy van ons kind te beschermen.” In een aparte verklaring schrijft McCartney: ”Er is gesuggereerd dat zij (Mills) mij om mijn geld is getrouwd, en daar is niets van waar.” Sir Pauls vermogen wordt geschat op 800 miljoen Britse pond (1,2 milard euro).

McCartney en Mills trouwden in 2002 en kregen een jaar later een dochter, Beatrice. Ze ontmoetten elkaar bij Mills` liefdadigheidswerk, dat zij begon nadat ze bij een motorongeluk in 1993 een been verloor.

In de Britse media heeft Mills veel kritiek gekregen: ze zou zich met alles bemoeien, tot McCartneys uiterlijk toe. De echtelieden zouden al apart wonen.