MAN verkoopt machinedivisie

MüNCHEN, 20 mei. Het Duitse industriële conglomeraat MAN heeft zijn drukmachinefabrikant MAN Roland Druckmaschinen AG verkocht aan een samenwerkingsverband met Allianz Capital Partners. Dat liet MAN gisteren weten op zijn algemene aandeelhoudersvergadering in München. De verkoopprijs wordt geschat op 856 miljoen euro. De Duitse investeringsmaatschappij Allianz Capital Partners heeft een belang van 65 procent in het samenwerkingsverband en MAN de overige 35 procent. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten. MAN, ook fabrikant van vrachtwagens, maakte verder bekend dat de orderontvangst voor trucks in de eerste vier maanden van dit jaar met 13 procent is gestegen tot 5,6 miljard euro. Een grote opdracht van het Britse ministerie van Defensie van 1,4 miljard euro vorig jaar is buiten de cijfers gelaten.