Kevn Kinney's S.T.A.R.: Comin' Round Again

Op zijn vorige platen waarde de geest van de net geëlektrificeerde Bob Dylan nog rond. Die is hier uitgedreven. In plaats daarvan krijgen we van Kinney en z'n 'Sun Tangled Angel Revival' een portie handgemaakte countryblues. De gitaren zijn merendeels akoestisch, maar de swing is er niet minder om, dankzij stuwend drumwerk van Dave V Johnson.

Kevn Kinney’s S.T.A.R.: Comin’ Round Again (Rosa Records RRB0603) ****

De cd klinkt voorbeeldig helder, maar met een stem alsof hij vreselijk is doorgezakt zijn Kinneys teksten vaak onverstaanbaar. De eerste vier nummers spreken vooral het hoofd aan, maar daarna wordt ook het hart getroffen. Vooral in de muzikaal wat meer gecompliceerde nummers als 'Covered by an underground umbrella' en 'Tell him something for me': organisch, melodieus, met een bijna psychedelisch tintje, maar altijd met een sterke structuur. Zeldzaam fraai is het wat Kinney, zonder krachtpatserij, van eenvoudige bluesriffjes weet te maken.

Kevn Kinney's S.T.A.R.: Comin' Round Again (Rosa Records RRB0603) ****
    • Bart Jippes