Internet voorkeur

Karel Appel. Als Karel Appel hoog in de hemel even Petrus' laptop leent (gesteld dat dat kan), dan kan hij zien hoezeer hij wordt betreurd. 'Karel, we will miss you', vermeldt prominent de website van de Amsterdamse kunsthandelaar Nico Delaive. Niet alleen ondertekend door Delaive zelve, maar door zijn hele gezin. De laatste groet gaat vergezeld van een kiekje waarop de handelaar zijn arm slaat over zijn onlangs overleden melkkoe. Op de in memoriamsite vaarwel.nl doen Appel-liefhebbers de schilder een laatste groet. Een grappige noot plaatst Jan ter Mors. Hij betrad met zijn Greet in 1995 voor het eerst een galerie voor moderne kunst: 'We zochten 'iets leuks voor aan de muur'. We zagen veel schilderijen, litho's en zeefdrukken. Onze ogen vielen tegelijk op een prachtige veelkleurige litho. Basiskleuren, daar houden we van! We werden stil: dit is het. Wisten wij veel. 'U heeft wel smaak' zei de eigenaar van de zaak. 'Karel Appel, het is wel duur.' Karel, we hebben er twee gekocht, ze hangen prominent in onze kamer en we genieten er elke dag van. Karel, rust zacht, bedankt!'(www.gallerydelaive.com; www.vaarwel.nl/register/2485/Karel-Appel.html)