de golfclub

Daar in dat kleine café aan de háááááven, daar telt je geld, of wie je bent, niet meer mee. De aanstekelijke middenstandspoëzie van Vader Abraham galmt door het afgeladen clubgebouw, waaiert over de nachtelijke vijver met nee meebrullende kikkers en het golfterrein van de 20-jarige Nieuwegeinse Golf Club. Legt zelfs het verkeer op de A27 voor even het zwijgen op. Van de 580 leden is op het lustrumfeest ongeveer de helft komen opdagen, een gemiddelde dat tegenwoordig elke sportvereniging treft. Pils & wijn kosten één consumptiebon, een hamburger met uien en drie verschillende sauzen twee, en voor drie stuks vult een fikse portie bitterballen of spareribs de feestmaag. Een volgelinge van de cabaretière Tineke Schouten neemt enkele clubleden voorzichtig op de hak, er is een clowneske golfdemonstratie en een clublid speelt accordeon. Hij wordt van het podium bevrijd door een beatbandje, van wie de leden de leeftijd hebben bereikt waarop de échte blues hen ongenadig zal treffen. De oudste clubleden hebben met een kopje koffie hun toevlucht gezocht op het verwarmde terras, binnen wordt er gehost, gedanst en geeft men zich onbekommerd over aan de ergste aller bezigheden: het line dansen. Als laatste nummer perst de band er nog een spetterende versie van Chuck Berry's Johnny be good uit, om klokslag twaalf uur en zoals afgesproken met de voornamelijk christelijke buurtbewoners, valt dan eindelijk de zondagsrust in.

De kok is bezig met het feestmaal. Foto Freddy Rikken 15/12/2006 Lustrumfeest NGC Bakken hamburgers
De kok is bezig met het feestmaal. Foto Freddy Rikken 15/12/2006 Lustrumfeest NGC Bakken hamburgers Rikken, Freddy

Twaalfde aflevering in een serie over de Nieuwegeinse Golf Club.

    • Freddy Rikken