Caritas

Aan welk goed doel geeft iemand en waarom? Deze week Mirjam Sijmons, algemeen directeur van uitzendbureau Content.

Mirjam Sijmons Foto Johannes van Assem foto: johannes van Assem den haag 18-05-2006 Mirjam Sijmons directeur van content Assem, Johannes van

'Met ons bedrijf steunen wij sinds maart vorig jaar Unicef. Wij wilden Content als merk sympathieker profileren. Dat is gelukt. We krijgen van Unicef posters voor al onze vestigingen. We mogen de naam van het fonds gebruiken op ons briefpapier. Het heeft absoluut positief gewerkt voor de uitstraling van ons merk. Wij willen ons onlosmakelijk met Unicef verbonden voelen en zullen onze tweejarige verbintenis volgend jaar dan ook zeker verlengen. Met dat doel - marketing - op zich had Unicef geen problemen.

'We hebben Unicef bewust uitgekozen omdat wij kinderen en opleiding bij elkaar vinden passen. Content zet niet alleen mensen aan het werk, maar leidt ze ook op.

'Daarbij is Unicef een VN-instelling en dat garandeert transparantie - houden we van.

'We hebben ook naar andere kinderdoelen gekeken, zoals Warchild, maar daar vonden we de connotatie zo negatief van: oorlog en gewonden. Unicef houdt zich met positieve zaken bezig: scholing en medicatie.

'Op ons verzoek hebben we een speciaal project in Bolivia uitgezocht: scholing voor 10.000 kinderen. Daar geven wij 50.000 euro per jaar aan. Daarnaast werven we onder onze mensen actief leden voor Unicef. We hebben onlangs een wedstrijd onder de medewerkers uitgeschreven: wie de meeste leden werft. Dat heeft nog eens 600 nieuwe leden opgeleverd (van het totaal nu 2.000). Het winnende district is Zuid (Limburg/Noord-Brabant). De vijf hoogst scorende medewerkers mogen over een week naar Bolivia toe om het project te bezoeken.

'Zelf steun ik nog andere goede doelen. Ik verdien redelijk veel (maar zeg niet hoeveel) en dan, vind ik, heb je de oprechte plicht om wat voor de rest van de wereld te doen. Ik steun vooral het Aidsfonds met een substantiële donatie per maand. Aids is zo ontwrichtend voor hele samenlevingen. Het is de grootste tragedie van onze tijd - terwijl er medicijnen voor bestaan!'

Philip de Witt Wijnen

    • Philip de Witt Wijnen