Autofabrikanten en Ecclestone akkoord over Formule 1

Londen, 20 mei. Met een akkoord tussen Formule 1-baas Bernie Ecclestone en vijf autofabrikanten is het dreigement van de baan om in 2008 een rivaliserende raceklasse te beginnen. Ecclestone sloot vorige week rond de Grote Prijs van Spanje een samenwerkingsovereenkomst met de Grand Prix Manufacturers Association (GPMA), waarvan Renault, BMW, DaimlerChrysler, Honda en Toyota deel uitmaken. Alle vijf fabrikanten hebben een renstal in de Formule 1. Het akkoord vormt de basis voor een verlenging van de Concorde Overeenkomst, een document waarin Ecclestone als de houder van de commerciële rechten van de F1, de teams en de overkoepelende autosportorganisatie (FIA) afspraken hebben neergelegd, onder meer over de verdeling van televisiegelden. De huidige Concorde Overeenkomst loopt eind volgend jaar af.