Televisie Overige Films

S1m0ne (Andrew Niccol, 2002, VS). Even interessante als mislukte satire had scherpe analyse van het filmbedrijf kunnen zijn. Verlopen regisseur Al Pacino maakt furore dankzij virtuele actrice die door iedereen voor echt wordt gehouden. RTL5, 20.30-22.35u.

The Fugitive (Andrew Davis, 1993, VS). Geslaagde thriller naar vermaarde, bij ons eind jaren zestig uitgezonden tv-serie over de voortvluchtige, ten onrechte van moord beschuldigde dokter Richard Kimble. Omvangrijke actiesequenties gaan niet ten koste van karakterisering van de hoofdpersonen: Harrison Ford als de onfortuinlijke, aan luxe gewende dokter en een schitterende Tommy Lee Jones als de achtervolgende rechercheur Gerard, een harde, twijfelende man vol gevoel dat hij niet wil voelen. SBS6, 20.30-23.15u.

Dragonfly (Tom Shadyac, 2002, VS). Ernstig, bovennatuurlijk psychologisch drama. Rouwende arts Kevin Costner wil zo graag zijn verongelukte vrouw Susanna Thompson terug dat hij boodschappen doorkrijgt van gene zijde. Talpa, 20.30-22.35u.

Dogville (Lars von Trier, 2003, Denemarken e.d.). Nicole Kidman is de vernietigende engel Grace in morele verhandeling over plicht en menselijkheid. Von Trier doet dat in een fictief, op een studiovloer met krijtstrepen opgeroepen Amerika, waar arme bewoners tijdens de Grote Depressie vluchtelinge Grace opnemen in ruil voor klusjes. Naarmate de klusjes weerzinwekkender worden, krijgt Grace meer en meer de trekken van een heilige. Ned.3, Ned.3, 0.20-3.15u.

Falling down (Joel Schumacher, 1993, VS). Michael Douglas geeft nonchalant verbeten gestalte aan een man die een spoor van terreur door Los Angeles trekt, uit woede over lelijkheid en onfatsoen van de grote stad. Pompeuze vormgeving ondergraaft het venijn van deze boze film. Met Robert Duvall als Douglas’ positieve spiegelbeeld. BBC1, 0.35-2.20u.