Telegraaf koopt puzzels voor 80 miljoen

Uitgever Telegraaf Media Groep koopt voor ruim 80 miljoen euro de puzzelbladen van Keesing. Die bladen zijn nu nog eigendom van investeerder NPM Capital. Keesing is in 1911 opgericht, heeft 250 medewerkers en geeft ongeveer driehonderd bladen uit in Nederland, België, Denemarken en Frankrijk.

„De aankoop van een uitgeverij van puzzelbladen klinkt veel minder sexy dan de aankondiging van een investering in een nieuwe internetsite of in radio”, meldt topman Ad Swartjes van de Telegraaf in een persbericht. „Maar door de vergrijzing in Nederland is dit een groeiend marktsegment.”

Voor De Telegraaf past de overname in de strategie om meer marktaandeel te verwerven in de ‘mediaconsumptie’ van consumenten. Dat kunnen behalve de gedrukte media (kranten, tijdschriften) ook andere media zijn zoals radio, televisie en internet.