Rihanna

Wat was de eerste plaat die je zelf kocht?

'Dat was de eerste cd van Destiny's Child, uit 1998. Ik was heel jong, een jaar of negen. Ik vond de zangeressen van Destiny's Child zo mooi dansen en zingen. Zo wilde ik ook worden.'

Zangeres Rihanna
Zangeres Rihanna

Ben je een verzamelaar?

'Van Bob Marley verzamel ik alles. Ik heb zijn cd's en platen. Nu ben ik bezig boeken over hem te verzamelen. Bob Marley heeft voor iedere Caraïbische muzikant de weg vrijgemaakt. Hem hoorde ik vroeger altijd op de radio.'

Favoriete plaat:

'Greatest Hits van Bob Marley.'

Beste dansnummer:

'Reggae-muziek. Maakt niet uit: langzaam, snel, ik dans overal op.'

Troostplaat:

'Iets van Whitney Houston. Ik hou altijd van haar muziek, of ik nu vrolijk ben of verdrietig. Maar als ik somber ben, word ik van haar altijd weer blij en energiek.'

Wat zouden mensen niet van je verwachten:

'Dat ik van rock hou, van Fall Out Boy en Gwen Stefani. Ik heb op mijn cd ook één rocknummer staan: Kisses Don't Lie. Ik wil ook zelf gitaar leren spelen. Ik ben nog nooit naar een rockconcert geweest. Dat zou ik ook wel willen.'