Renner Jan Ullrich wint tijdrit in Giro

Pontedera. Jan Ullrich heeft gisteren de elfde etappe van de Ronde van Italië gewonnen. Het was de eerste zege van het seizoen voor de Duitse wielrenner. De rit was een vlakke individuele tijdrit over 50 kilometer, met start en finish in Pontedera. De Duitse oud-Tourwinnaar was in 58 minuten 48 seconden de snelste, op een kleine halve minuut gevolgd door de Italiaan Ivan Basso.

Basso`s landgenoot Marco Pinotti werd derde. Basso verstevigde zijn leidende positie in het klassement door ruim afstand te nemen van concurrenten als Cunego en Savoldelli. Damiano Cunego, de Giro-winnaar van 2004, werd kort voor de finish in Pontedera voorbijgereden door Basso, die vijf minuten na hem was gestart. Stef Clement eindigde als beste Nederlander op de twaalfde plaats. De Deen Michael Rasmussen gaat vandaag niet meer van start. Hij heeft last van een lichte rugblessure.