Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver en dichter Jacq Vogelaar over zijn boek Over kampliteratuur, waarin hij verslag doet van zijn zoektocht door de literatuur over nazi- en Goelagkampen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Avondconcert. Rechtstreeks uit het Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht de Radio Kamerharmonie met werk van Schubert/Mahler en Tsjaikovski. Radio 4, 20.02-22.30u.

De avonden. Onder meer een gesprek met de dichter Mark Boog en besprekingen van de roman Dit boek redt je leven van de Amerikaanse schrijfster A.M. Homes, de cd Living with War van Neil Young en de film The Weatherman van George Sevinsky met in de hoofdrol Nicholas Cage. In het laatste uur onder meer een gesprek met Anouk Kruithof naar aanleiding van haar boek en tentoonstelling Het Zwarte Gat bij het Foam in Amsterdam. 747AM, 20.03-23.00u.

Casa luna. Gesprek met ecoloog en wildlife-fotograaf Ruben Smit over de manifestatie Veluwe 2010, de schoonheid van de natuur, fotografie en zijn onlangs verschenen boek Verborgen Veluwe. Radio 1, 0.04-0.45u.