Politie-inval in huis van Ibrahimovic, arbiters geschorst

Turijn, 19 mei. De Italiaanse politie heeft gisteren in Turijn een inval gedaan in het huis van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic, aanvaller bij Juventus. Aanleiding is het vermoeden van belastingfraude in de transfer van Ajax, bijna anderhalf jaar geleden, naar de club die momenteel is verwikkeld in een schandaal waarbij onder meer scheidsrechters zouden zijn omgekocht. Ibrahimovic zelf staat volgens de autoriteiten in Italië niet onder verdenking. De scheidsrechterscommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft negen scheidsrechters met onmiddellijke ingang geschorst. Zij worden beschuldigd van betrokkenheid in het schandaal rond Juventus. Zij zouden afspraken hebben gemaakt met directeur Luciano Moggi van de Turijnse club, die inmiddels is afgetreden. Moggi geldt als spin in een web van manipulaties. Tot de groep geschorsten behoort ook Massimo De Santis die onlangs is teruggetrokken van de eindronde van het wereldkampioenschap in Duitsland. Ook scheidsrechter-coördinator Pier Luigi Pairetto is uit zijn positie ontheven. Vandaag is de Italiaanse bondscoach Marcello Lippi in Rome verhoord. De openbare aanklager wil weten of hij zich heeft laten beïnvloeden bij zijn selectiebeleid. Lippi is oud-trainer van Juventus.