Politie Groningen houdt grote jeugdbende aan

Groningen, 19 mei. De Groningse politie heeft met de aanhouding van 40 jongeren ruim 130 gevallen van ernstige overlast, brandstichting, vernieling, intimidatie, bedreiging en dierenmishandeling opgelost tussen februari en april dit jaar in de Groningse wijk Hoornse Meer. De jongeren in leeftijd tussen de 12 en 23 jaar woonden allen in de wijk. Drie van hen waren de leiders van de bende. De totale schade wordt geschat op 200.000 euro. De verdachten vernielden bushokjes, auto`s en reclamezuilen en stichtten onder meer brand in trappenhuizen van wooncomplexen. Een kleine groep jongeren deed extreem-rechtse uitlatingen, aldus de politie. Enkele buurtbewoners verhuisden als gevolg van de overlast. Doordat een aantal bewoners bang was voor de groep kreeg de politie weinig informatie binnen.